6 elementov profesionalnega videa (18.02.)

6 elementov profesionalnega videa (18.02.2023.)

Kako lahko – tudi z omejenimi sredstvi – dosežemo višji nivo kvalitete

Zakaj se nam nekatere vsebine zdije amaterske, druge pa profesionalne? Na primerih kadrov iz širokega razpona zvrsti filma in videa, od holivudskega filma do spletnega vloga, bomo izpostavili tiste prvine, ki najmočneje vplivajo na našo percepcijo vizualne podobe, ter spregovorili o tem kako lahko – tudi z omejenimi sredstvi – dosežemo višji nivo kvalitete. Kako iskati kader in kakorazmišljati o svetlobi? Kako gibanje, montaža, obdelava slike in zvok kritično vplivajo na končni izdelek? Tokrat se bomo pogovorili o ključnih receptih za doseganje profesionalne filmske ali video slike.

Juš Premrov je režiser, scenarist in vsestranski filmski ustvarjalec. Študiral je na Akademiji za vizualne umetnosti AVA, kjer se je specializiral za film. Profesionalno snema filme že dvanajst let. Napisal in režiral je številne neodvisne kratke filme – med drugim Nebo (2017), ki je prejel posebno priznanje žirije na festivalu v Herceg Novem leta 2017. Kot soscenarist je sodeloval pri TV-seriji V Dvoje (2015), katere prvo sezono je tudi režiral. Bogate izkušnje si je nabiral kot pomočnik režiserja pri večjih filmskih, TV in komercialnih projektih domače in mednarodne produkcije, kot so Gremo mi po svoje 2 (2012) in TV reklame za večje znamke, kot so Ferrari, Milka in Allianz. Aktiven je tudi v drugih vlogah v filmski industriji, predvsem kot direktor fotografije, montažer ali kolorist. Leta 2022 je dokončal svoj prvi celovečerni eksperimentalni dokumentarec Atlas. Film in video v najširšem pomenu besede ga že od nekdaj zanimata, še danes pa z enakim zanosom dela na najbolj skromnih, a tudi največjih in najzahtevnejših produkcijah.

Kapaciteta naše učilnice je 12 oseb. Prijave delujejo po principu hitrejšega, torej imajo tisti, ki se prvi prijavijo, pravico do brezplačnega predavanja. Če se predavanja ne morete udeležiti, prosimo, da prekličete prijavo, da bo lahko kdo drug zasedel vaše mesto.

Predavanje bo v prostorih našega kampusa, na akademiji UNITED POP, na Vilharjevi ulici 3, v Ljubljani ob 12. uri. Prijavite se lahko na spodnjem obrazcu.

Te zanima video produkcija? Tvoj prvi korak k uspešni karieri se lahko zgodi že v naših učilnicah. Izvedi več o izobraževanjih in postani del UNITEDPOP akademije.
Post by unitedpop

Comments are closed.