0%
media presenter & journalist diploma
želiš delati v medijih?
• trajanje 2 leti
• dostop do kampusa za praktično delo
• profesionalni predavatelji
info
Oddajam, dogodkom in programom prinašate vsebino in jasen podpis, vodite intervjuje in napovedujete goste. Vaše znanje vam omogoča, da obvladate celoten produkcijski postopek oddajanja vsebin. Vaše stranke so organizatorji prireditev, radijske in TV postaje, spletni mediji in produkcijska podjetja. V okviru programa UNITEDPOP Diplome boste spoznali pravila izgovorjave in pisanja ter upravljanje z glasom in izražanje čustev, tehnike moderiranja in intervjuvanja, osnove video tehnologije ter pravila novinarstva in etike odnosov z javnostjo. Vse to in številna druga znanja so združena v nazivu „Media Presenter & Journalist“, ki ga boste pridobili. Celotno znanje iz šestih modulov, kolikor jih je v tem izobraževalnem programu, vam bo omogočilo širok pogled na celotno vrsto procesov ustvarjanja in predstavitve različnih oblik vsebin za medije in dogodke.
• Začetek semestra: januar in oktober
• Skupni pouk: 14 ur na teden
• Predavanja: 8 ur na teden
• Praktično in samostojno delo: 6 ur na teden
kaj se boste naučili?
• Obrazce časopisov in njihove specifikacije
• Kreativne tehnike pisanja in sloge
• Trženje in oglaševanje v medijih
• Pripravo besedila in bralnih tehnik za radio
• Govor s pomočjo prikazovalnika besedila (Teleprompter)
• Spretnosti in znanje za uprizoritvene nastope in moderiranje prireditev
• Tehnike televizijske improvizacije, spontanost in videz
• Tehnologije snemanja in pravilno artikulacijo
• Govor s pomočjo alinej in kako sestaviti govor
• Medijsko zakonodajo, preiskovalno novinarstvo in pravila o spletnih straneh
• Pripravo vsebine za družabna omrežja in podcaste
• Pripovedne veščine in naracijo
cena
od 300 € mesečno
* cena se nanaša na obročno plačilo v trajanju 36 mesecev
moduli, ki so del diplome
preišči
klikni na naziv za več informacij
Narrator
Pravilna artikulacija in ušesu prijeten glas sta izhodišči tega modula. S snemalno tehnologijo, umetnostjo branja besedila za različne namene in govorjenja iz namigov, se boste naučili pravilno dihati, artikulirati in prilagoditi različne vrste besedil v studiju - od novic do dokumentarcev ali oglaševalskih vsebin. Pred občinstvom boste pridobili potrebno samozavest, vendar se boste tudi naučili skrivnosti govorice telesa in kako z njo upravljati.
Studio Narrator
Vaša orodja sta glas in mikrofon! V tem modulu boste obvladali delo z mikrofoni v profesionalnem studiu. Z glasom in njegovimi sposobnostmi se boste naučili izražati na različne načine in si nabirali izkušnje z delom v studijih, sinhronizaciji in avdio produkcijah.
Presenter
S tem tečajem boste pridobili veščine in znanja, potrebna za ustvarjanje besedil za radijske in televizijske formate, in se naučili predstaviti vsebino občinstvu na zabaven, preprost in zanimiv način. Obvladali boste veščine, ki vam bodo omogočile, da se boste s pomočjo govorice telesa in kretenj spontano in pravilno odzvali na nepričakovane situacije.
Copywriter
Od začetka časa do danes je umetnost pisanja cenjena. Vso vsebino, ki jo vidite ali iščete, ustvari nekdo z namenom, da vam zagotovi informacije ali zabavo, odvisno od tega, kaj iščete. V tem modulu se boste naučili pisanja sporočil za javnost, besedil za različne medijske obrazce, oglasnih in PR-besedil ter prodaje besedil medijem. Pridobljene veščine, kot so pripovedovanje zgodb in raziskovalno delo, vam bodo skupaj s klasičnim novinarskim pristopom pomagale razviti lasten slog pisanja.
Print & Online Editor
Novinarsko in uredniško delo v celoti vključuje proces raziskovanja, iskanja teme, priprave in obdelave besedil in gradiv z obvezno nepristranskostjo in resničnostjo informacij. V tem modulu boste v celoti obvladali postopek raziskovanja, intervjuvanja in obdelave besedil. Z vajo boste pridobili občutek za ustvarjanje naslovov in samozavest pri izbiri tem za digitalne medije. Spoznali boste osnove obdelave fotografij in spletnega oblikovanja.
Publisher
Ne glede na to, ali gre za klasične ali spletne medije, prenose v živo ali nove multimedijske platforme, se nabor spretnosti za pripravo vsebin spreminja in izboljšuje zaradi zahtev trga. V tem modulu boste pridobili potrebne veščine za pripravo vsebin in se naučili prilagajati svoje formate pripovedovanja zgodb, kot so socialni mediji in različne medijske platforme. Spoznali boste postopek izdelave vsebin in kako ga prenesti od koncepta do oddajanja.
si želiš več?
nadaljnje izobraževanje
Po diplomi lahko nadaljuješ z *dodiplomskim študijem, ki ga izvaja UNITEDPOP Akademija v sodelovanju z University of West London. Tretje leto izobraževanja poteka v treh kampusih: v Berlinu, Kölnu in Amsterdamu. Pouk poteka ob vikendih, predpogoj pa je opravljena UNITEDPOP diploma, dva seminarja in odobren preizkus angleškega jezika določene stopnje. Ta način izobraževanja ti omogoča mednarodne stike in poslovno sodelovanje z drugimi študenti in predavatelji.
Univerzitetni dodiplomski študij (bachelor) Akademije UNITEDPOP v sodelovanju z „University of West London“ poteka v skladu s strogimi merili organizacij „UK Quality Assurance Agency for Higher Education” in „Framework for Qualifications of the European Higher Education Area (FQ-EHEA)“ . Tretje leto dodiplomskega študija vključuje predavanja v kampusih UNITEDPOP v Berlinu, Kölnu in Amsterdamu vsak prvi vikend v mesecu. Skupni povprečni znesek za mesečna potovanja in bivanja v tretjem letu znaša približno 150 EUR. Da bodo stroški čim nižji, priporočamo, da rezervirate nastanitev in prevoz takoj po prejemu urnika.
philip l. graham
"journalism is the first
rough draft of history..."
želiš začeti novo kariero?
izpolni obrazec
kmalu se ti oglasimo
te zanimajo druge možnosti izobraževanja?
poglej, kaj ponujamo v temu oddelku
without
https://united-pop.si/wp-content/themes/hazel-6/
https://united-pop.si/
#000000
style1
paged
Objava se učitava...
/var/www/html/adriatic/slovenia/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
on
off
Loading...