Naš pravilnik o zasebnosti

TO SKRBNO PREBERITE.

To spletno mesto vam zagotavlja članke, gostovanje fotografij in videoposnetkov/bloganje (“storitve”) v skladu z naslednjim pravilnikom o zasebnosti, ki se lahko občasno posodobi brez vašega obvestila. Vaša uporaba storitve pomeni sprejetje tega pravilnika o zasebnosti in ustvarja zavezujočo pravno pogodbo, zato ga natančno preberite. Ta pravilnik o zasebnosti velja samo za podatke, ki nam jih posredujete prek spletnega mesta, in ko dostopate, prenašate, kupujete ali uporabljate kakršne koli informacije, storitve, izdelke ali vsebine, ki se pojavljajo na spletnem mestu. Ta pravilnik o zasebnosti se lahko občasno posodobi. O vseh bistvenih spremembah vas bomo obvestili z objavo novega pravilnika o zasebnosti na spletnem mestu. V tem pravilniku o zasebnosti morate redno preverjati morebitne spremembe. Vsako sklicevanje na nas, naše, mi ali podobne besede se nanaša na to spletno mesto in z njim povezane družbe.

OSEBNI PODATKI, KI JIH ZBIRAMO

Naša politika je, da spoštujemo zasebnost ljudi, ki uporabljajo storitve (vsak od njih je “uporabnik”, skupaj “uporabniki”). Zato nepooblaščeni tretji osebi ne bomo razkrili imena ali kontaktnih podatkov Uporabnika. Prav tako ne bomo spremljali, urejali ali razkrivali vsebine podatkov Uporabnika, razen če to zahteva zakon ali če smo v dobri veri prepričani, da je takšno dejanje potrebno za:

  1. izpolnjevanje zakonskih določil ali zakonskih postopkov, ki so nam bili vročeni;
  2. Zaščita in obramba naših pravic ali lastnine;
  3. ukrepanje v nujnih okoliščinah za zaščito osebne varnosti uporabnikov ali javnosti;
  4. za preprečitev ali ustavitev dejavnosti, za katero menimo, da je nezakonita, neetična, neprimerna ali pravno sporna, ali da predstavlja tveganje, da bi bila nezakonita, neetična, neprimerna ali pravno sporna; ali
  5. za odpravljanje ali odpravljanje težav z našimi strežniki/programsko opremo/storitvijo.

Ko se registrirate kot član spletnega mesta in med uporabo spletnega mesta, lahko prostovoljno predložite osebne podatke, ki jih je mogoče uporabiti za vzpostavitev stika z vami ali vašo identifikacijo in upravljanje vašega računa (“osebni podatki”). Osebni podatki lahko med drugim vključujejo vaše ime, telefonsko številko in e-poštni naslov. Spletna stran lahko zbira osebne podatke tudi, če se odločite za sodelovanje v nagradnih igrah, anketah, natečajih ali tekmovanjih. Ko se registrirate na spletnem mestu, ustvarite svoj profil in nastavitve zasebnosti. Podatki o vašem profilu ter vaše ime, e-pošta in fotografija so prikazani osebam, ki ste jih določili v nastavitvah zasebnosti. Informacije o profilu, ki jih posredujete na spletno mesto in jih objavite prek nastavitev zasebnosti, bodo na voljo tudi drugim uporabnikom prek iskanja po našem spletnem mestu, na voljo pa so lahko tudi iskalnikom tretjih oseb. To je namenjeno predvsem temu, da lahko vaši prijatelji najdejo vas in vsebino, ki jo ustvarite in shranite na spletnem mestu. Priporočamo vam, da varujete svojo anonimnost in občutljive podatke ter da svojega pravega imena ne uporabljate kot svoje zaslonsko ali uporabniško ime v obsegu, ki drugim omogoča, da vas prepoznajo.

Ko uporabljate spletno mesto, naši strežniki samodejno beležijo informacije, ki jih brskalnik pošlje vsakič, ko se usmeri na spletno mesto ali spletno storitev (“dnevniški podatki”). Podatki dnevnika lahko med drugim vključujejo naslov internetnega protokola vašega računalnika, vrsto brskalnika, spletno stran, ki ste jo obiskali, preden ste prišli na eno od spletnih mest, in informacije, ki jih iščete na spletnem mestu.

KAKO UPORABLJAMO OSEBNE PODATKE

Osebne podatke uporabljamo za naslednje namene: (i) za zagotavljanje in izboljšanje naših storitev, funkcij in vsebine; (ii) za upravljanje vaše uporabe naših storitev in vašega računa; (iii) da uporabnikom omogočimo uživanje in enostavno navigacijo po spletnem mestu; (iv) za boljše razumevanje vaših potreb in interesov; (v) za izpolnjevanje vaših zahtev; (vi) za prilagajanje vaše izkušnje; (vii) za zagotavljanje obvestil o storitvah in (viii) za zagotavljanje dodatnih informacij in ponudb od nas ali tretjih oseb, za katere menimo, da bi se vam lahko zdele koristne ali zanimive, vključno z glasili, trženjskim ali promocijskim gradivom in drugimi informacijami o povezanih storitvah. Če se kadar koli odločite, da takšnih sporočil ne želite več prejemati, sledite navodilom za odjavo, ki so navedena v katerem koli sporočilu. Poleg tega lahko v nastavitvah računa kadar koli preprosto prilagodite nastavitve zasebnosti in e-pošte.

 

POLITIKA ZASEBNOSTI IN IZOBRAŽEVANJE POTROŠNIKOV

Zasebnost otrok

Spletnega mesta ne namenjamo osebam, mlajšim od 13 let, in zahtevamo, da so uporabniki stari 13 let ali več. Zato na spletnem mestu zavestno ne zbiramo in ne hranimo osebnih identifikacijskih ali drugih podatkov oseb, mlajših od 13 let. Če starš ali skrbnik izve, da nam je njegov otrok posredoval osebne podatke brez njegove privolitve, se mora obrniti na [email protected], z naslovom Zasebnost. Če ugotovimo, da nam je otrok, mlajši od 13 let, posredoval osebne podatke, bomo te podatke izbrisali iz naših datotek.

Priporočamo, da mladoletniki, starejši od 13 let, pred pošiljanjem kakršnih koli podatkov o sebi komur koli prek interneta za dovoljenje prosijo starše ali skrbnike.

Izobraževanje potrošnikov v zvezi z družabnimi omrežji

Ustvarjanje varnega okolja za socialno mreženje je za nas pomembno. Čeprav storitve ne namenjamo in zavestno ne dovolimo uporabljati uporabnikom, mlajšim od 18 let, lahko zainteresirane osebe obiščejo naslednje povezave, ki jih je ustvarila Zvezna komisija za trgovino, da bi izvedele več o varnostnih nasvetih za družabna omrežja:

  • [povezava]: http://onguardonline-gοv/socialnetworking-html [povezava].
  • http://onguardonline-gοv/socialnetworking_youth-html [povezava]

DRUGE INFORMACIJE/ZAPISOVANJE IN PIŠKOTKI

Tako kot mnoga druga spletna mesta tudi mi uporabljamo “piškotke” za zbiranje informacij. Piškotek je majhna podatkovna datoteka, ki jo prenesemo na trdi disk vašega računalnika za namene beleženja. “Trajne piškotke” uporabljamo za shranjevanje vašega uporabniškega imena in prijavnega gesla za prihodnje prijave na spletno mesto. “Piškotke ID seje” uporabljamo za omogočanje določenih funkcij naše storitve, za boljše razumevanje vaše interakcije s spletnim mestom ter za spremljanje usmerjanja spletnega prometa na spletnem mestu in skupne uporabe spletnega mesta. Svojemu brskalniku lahko s spremembo možnosti naročite, naj ne sprejema piškotkov ali naj vas pred sprejetjem piškotka od spletnih mest, ki jih obiskujete, pozove, da ga sprejmete. Če piškotkov ne sprejmete, morda ne boste mogli uporabljati vseh delov spletnega mesta ali vseh funkcij storitev.

Uporabljamo tudi storitve oglaševalskih podjetij tretjih oseb – kot je Gοοgle Adsense – in oglaševalskih mrež, ki vam v našem imenu prikazujejo oglase, ko obiščete spletno mesto. Ta podjetja lahko uporabijo “neidentifikacijske podatke” (ki ne vključujejo vašega imena, naslova, e-poštnega naslova ali telefonske številke) o vaših obiskih tega spletnega mesta in drugih spletnih mest, da vam zagotovijo oglase o blagu in storitvah, ki vas zanimajo. Utrinek s spletnega mesta Gοοgle Adsense :

Google uporablja piškotek DoubleClick na spletnih mestih založnikov, ki prikazujejo oglase AdSense za vsebino. V skladu z veljavnimi zakoni, pravili in predpisi imate edino in izključno pravico do uporabe vseh podatkov, pridobljenih z uporabo piškotka DoubleClick, za vse namene, povezane z vašim poslovanjem, pod pogojem, da lahko Gοοοgle te podatke uporablja in razkriva v skladu s pogoji Googlovih pravilnikov o zasebnosti oglaševanja ter veljavnimi zakoni, pravili in predpisi.

Če želite več informacij o tej praksi in poznati svoje možnosti, da ta podjetja teh podatkov ne uporabljajo, obiščite omrežno oglaševalsko pobudo (networkadvertising-org) in preberite njihov članek v zvezi z odjavo od vedenjskega oglaševanja (Opt Out of Behavioral Advertising).

IZMENJAVA IN RAZKRITJE INFORMACIJ

Člani/avtorji.

Poleg vašega uporabniškega imena bodo javno dostopni tudi vsi komentarji ali prispevki, ki jih objavite na spletnem mestu. Svoje osebne podatke in vsebino na spletnem mestu objavljate in delite na lastno odgovornost. Čeprav si zelo prizadevamo ustvariti varno in prijetno izkušnjo na spletnem mestu, ne moremo nadzorovati dejanj drugih uporabnikov, s katerimi se lahko odločite deliti svojo vsebino in/ali podatke o profilu. Poleg tega ne moremo predvideti, kako lahko drugi uporabniki zaobidejo nastavitve zasebnosti. Zavedate se, da lahko tudi po odstranitvi vaših osebnih podatkov in vsebine s spletnega mesta kopije vaših podatkov ostanejo vidne na predpomnilniških ali arhiviranih spletnih straneh ali v lokalnih računalnikih uporabnikov, ki so morda prenesli ali shranili vaše podatke.

Tudi z vsemi ustreznimi previdnostnimi ukrepi, ki jih izvajamo za zaščito vaših podatkov, vam priporočamo, da ne pošiljate zasebnih informacij ali osebnih podatkov po elektronski pošti, klepetu ali drugih storitvah sporočanja.

Zbirni podatki in podatki, ki ne omogočajo identifikacije.

Zbirne informacije, ki vključujejo neidentifikacijske informacije in podatke dnevnika, lahko delimo s tretjimi osebami za analizo panoge, demografsko profiliranje in zagotavljanje ciljnega oglaševanja drugih izdelkov in storitev.

Ponudniki storitev.

Lahko zaposlimo podjetja in posameznike tretjih oseb, da olajšajo naše storitve, zagotavljajo storitve v našem imenu, izvajajo storitve, povezane z upravljanjem spletnega mesta (med drugim vključno s storitvami vzdrževanja, gostovanja in upravljanja podatkovnih zbirk, spletne analitike in upravljanja). Te tretje osebe imajo dostop do vaših neidentificirajočih osebnih podatkov ali podatkov dnevnika (piškotkov) samo za opravljanje teh nalog v našem imenu in jih niso dolžne razkriti ali uporabiti za noben drug namen.

SPREMINJANJE ALI BRISANJE VAŠIH PODATKOV

Vsi člani/avtorji lahko pregledajo, posodobijo, popravijo ali izbrišejo osebne podatke v svojem registracijskem profilu tako, da se prijavijo v svoj račun in spremenijo “uporabniške nastavitve”, povezane s svojim računom. Če v celoti izbrišete vse takšne podatke, se lahko vaš račun deaktivira. Arhivirano kopijo vaših zapisov lahko shranimo, če to zahteva zakon ali zakoniti poslovni nameni.

VARNOST

Skrbimo za varovanje vaših podatkov. Uporabljamo različne ukrepe po industrijskih standardih, namenjene zaščiti vaših podatkov pred nepooblaščenim dostopom.

MEDNARODNI PRENOS

Vaši “neidentifikacijski” osebni podatki se lahko prenesejo v računalnike, ki se nahajajo zunaj vaše države, pokrajine, države ali druge vladne pristojnosti, kjer zakoni o zasebnosti morda niso tako zaščitni kot v vaši pristojnosti, in se na njih tudi hranijo. Če se nahajate zunaj Združenih držav in se odločite, da nam posredujete podatke, vas obveščamo, da osebne podatke prenašamo v Združene države Amerike in jih tam obdelujemo. Vaše strinjanje s tem pravilnikom o zasebnosti, ki mu sledi predložitev takšnih podatkov, pomeni, da se strinjate s tem prenosom.

POVEZAVE Z DRUGIMI SPLETNIMI MESTI

Spletno mesto vsebuje povezave do drugih spletnih mest. Če se odločite obiskati oglaševalca s “klikom” na oglasno pasico ali drugo vrsto oglasa ali kliknete na drugo povezavo tretje osebe, boste preusmerjeni na spletno mesto te tretje osebe. Dejstvo, da se povežemo s spletno stranjo ali predstavimo oglasno pasico ali drugo vrsto oglasa, ne pomeni, da smo povezani s to tretjo osebo, je ne potrjujemo, ne pooblaščamo ali zastopamo, prav tako ne potrjujemo njihove politike ali prakse varovanja zasebnosti ali informacij. Nad spletnimi mesti tretjih oseb nimamo nadzora. Ta druga spletna mesta lahko v vaš računalnik namestijo svoje piškotke ali druge datoteke, zbirajo podatke ali od vas zahtevajo osebne podatke. Druga spletna mesta in storitve upoštevajo različna pravila glede uporabe ali razkritja osebnih podatkov, ki jim jih posredujete. Priporočamo vam, da preberete pravilnike o zasebnosti ali izjave o zasebnosti drugih spletnih mest, ki jih obiščete.