POP Predavanje: Kako do svoje prve fotozgodbe!

Kako do svoje prve fotozgodbe! - 14.10.2021. ob 17:00

Kako najti zgodbe, kako jih sestavljati in kako izdelati reportažo ali strukturirano fotozgodbo?

Na predavanju se bomo sprehodili skozi karierne začetke in povedali nekaj o delu fotoreporterja in dokumentarnega fotografa. Poizvedeli bomo kako začeti in predvsem, kako vztrajati in nadaljevati. Predstavili bomo kako najti zgodbe, kako jih sestavljati in kako izdelati reportažo ali strukturirano fotozgodbo.

Luka Dakskobler je dokumentarni fotograf, novinar in fotoreporter iz Kranja. Po izobrazbi je anglist in novinar, kot fotoreporter pa deluje že od leta 1995. Usmerjen je predvsem v poglobljene zgodbe in reportaže. Doslej je sodeloval z mnogimi uglednimi revijami, za katere je pokrival zgodbe iz kulture, zabave in prireditev, preden se je usmeril v pereče družbene in naravovarstvene teme ter novice.
Kar petnajst let je bil redni sodelavec revije National Geographic Junior. Daljše ali zahtevnejše zgodbe je fotografiral tudi za National Geographic Slovenija in National Geographic Popotnik. Njegove novinarske fotografije po vsem svetu distribuira foto agencija SOPA Images in njene partnerske agencije (Getty Images, Associated Press, Zuma press, DPA, Sipa USA, Profimedia itd.), nemška agencija Imago in ameriška foto agencija Polaris. Njegove fotografije ali reportaže so bile poleg že omenjenih izdaj National Geographica doslej objavljene tudi v vseh večjih slovenskih časopisih in revijah, trenutno pa je redni sodelavec revije Mladina. Od tujih revij je reportaže doslej med drugim objavil v britanskem Guardianu, francoski reviji Terre Sauvage, ameriškem Time Magazineu in bioGraphicu, njegove fotografije pa so se doslej pojavile tudi v Newsweeku, Der Standardu, reviji National Geographic Traveler UK, The Atlantic, Forbes, Variety, Business Insider in drugih. Je tudi mentor dokumentarne fotografije in uradni fotograf prireditev.

Prijava je brezplačna in obvezna. Po prijavi boš na email prejel/a navodila o tem kako pristopiti do brezplačnega predavanja.

Te zanima fotografija? Tvoj prvi korak k uspešni karieri se lahko zgodi že v naših učilnicah. Izvedi več o izobraževanjih in postani del UNITED POP akademije.
Post by unitedpop

Comments are closed.