Pogled v dokumentarno fotografiranje – 08.05.2021

Pogled v dokumentarno fotografiranje

Predavateljica, fotografinja, umetnica, popotnica Slavica Isovska iz Kopra, nam bo na delavnici predstavila reportažno in dokumentarno fotografijo.

Isovska se s fotografijo ukvarja že od časa osnovne šole- 90′, njen prvi fotoaparat je bil Canon Ftb QL. Po končani gimnaziji in Višji strokovni šoli v Sežani, je diplomirala iz reportažne fotografije s svojo serijo „Za urbanim horizontom – Šutka.“ Serija govori o Romih in je nastala v Šutki (Makedonija), kjer je Slavica prebivala z Romi več mesecev.

Na eno urni spletni delavnici UNITEDPOP akademije, bo predstavila svoje serije fotografij, ki so nastale v Šutki leta 2012, kot del njene diplomske naloge. Med drugim bo naredila uvod v reportažno in dokumentarno fotografijo, „tips and tricks“, povedala bo tudi nekaj besed o svojih izkušnjah, kako je fotografirala, kakšen pristop je imela, obvezni opremi, kulturi…itd.

Meni, da je danes fotografija zelo pomemben del našega življenja, fotografska dokumentacija se nahaja že skoraj povsod, nekje je že obvezen del podjetniških, vzgojno-izobraževalnih ter raznih drugih arhivov. Za svoja dela je bila tudi večkrat nagrajena in pohvaljena (Rovinj Photodays, Emzin, Zagreb Salon, PSA bronze medal, FIAP Honorable mention, Lumen, Grimalda, FotoExTempore Novigrad,…). Zanima jo dokumentarna in reportažna fotografija, poseben interes pa ima do konceptualne fotografije. Ukvarja se tudi z alternativnimi postopki v fotografiji, kot so fotogramom, cianotipijo… Organizira foto tečaje, delavnice, potepe in izlete. Živi in dela v Istri.

Te zanima fotografija? Tvoj prvi korak k uspešni karieri je lahko v naših učilnicah. Izvedi več o izobraževalnih programih za fotografijo in postani študenti UNITED POP akademije.

Post by unitedpop

Comments are closed.