Priprave v produkciji videa – 17.09.2022.

Priprave v produkciji videa - od zasnove do prvega snemalnega dne

Pravijo, da se dobro pripravljen projekt posname praktično sam od sebe. Kako torej poskrbeti, da je vse zares pripravljeno?

Na kaj vse moramo biti pozorni? Na tem predavanju se bomo posvetili vsemu, kar je potrebno narediti pred samim snemanjem, kako bi produkcija videa potekala nemoteno. Izvedeli bomo, kje začeti, kako voditi komunikacijo, kaj je tehnični ogled in zakaj ga nujno potrebujemo, kako pripraviti in slediti snemalni dispoziciji ter kaj storiti, ko na naš skrbno pripravljen snemalni dan v zadnjem hipu začne deževati. Produkcija videa ni smao potek snemanja. Predpriprava in pravilno planiranje sta ključna dejavnika za uspešno izpeljani projekt.

VEČ O PREDAVATELJU

Juš Premrov je režiser, scenarist in vsestranski filmski ustvarjalec. Študiral je na Akademiji za Vizualne Umetnosti AVA, kjer se je specializiral za film. S filmom se profesionalno ukvarja že dvanajst let. Napisal in režiral je številne neodvisne kratke filme – med drugim Nebo (2017), ki je na festivalu Herceg-Novi leta 2017 prejel posebno omembo žirije. Kot soscenarist je delal na TV seriji V Dvoje (2015), katere prvo sezono je tudi režiral. Velik del izkušenj si je nabral kot asistent režije na večjih filmskih, TV in komercialnih projektih domače in mednarodne produkcije, kot na primer Gremo mi po svoje 2 (2012) ter TV oglasih za velike znamke kot so Ferrari, Milka in Allianz. Dejaven je tudi v drugih vlogah v filmski panogi, predvsem kot direktor fotografije, montažer ali kolorist. V letu 2022 zaključuje svoj prvi celovečerni eksperimentalno-dokumentarni film Atlas. Film in video ga od že nekdaj zanimata v najširšem pomenu besede in še danes z enakim navdušenjem dela tako na najbolj skromnih, kot tudi na največjih in najzahtevnejših produkcijah videa.

Kapaciteta naše učilnice je 12 oseb. Prijave delujejo po principu hitrejšega, torej imajo tisti, ki se prvi prijavijo, pravico do brezplačnega predavanja. Če se predavanja ne morete udeležiti, prosimo, da prekličete prijavo, da bo lahko kdo drug zasedel vaše mesto.

Predavanje bo v prostorih našega kampusa, na akademiji UNITED POP, na Vilharjevi ulici 3, v Ljubljani ob 10. uri. Prijavite se lahko na spodnjem obrazcu.

Te zanima video produkcija? Tvoj prvi korak k uspešni karieri se lahko zgodi že v naših učilnicah. Izvedi več o izobraževanjih in postani del UNITEDPOP akademije.
Post by unitedpop

Comments are closed.