Letošnji zmagovalci Špil Lige so Masaž!

30/06/2021

unitedpop

Novice

0

Letošnji zmagovalci Špil Lige so Masaž!

Podpiramo mlade in nadobudne glasbene talente in v veselje nam je bilo sodelovati s Špil ligo!

Ljubljanska Kino Šiška je v sodelovanju z različnimi organizacijami, letos tudi s podporo akademije UNITEDPOP, izpeljala že osmo sezono Špil lige! Med štiri finalisti, ki so nastopili 22. junija na odru Kongresnega trga, je zmagala glasbena skupina Masaž! Tekmovanje je bilo zelo napeto. Žirija je namreč na prvo mesto postavila novomeško četverico Plateau. Drugo mesto je zasedla skupina Masaž, tretje LPS in zadnje mesto Birdland. A sms glasovi prijateljev, tet, stricev in oboževalk so bili odločilni. Zmagala je alternativna-funky-groovy skupina Masaž.

Kdo sploh so Masaž?

Skupino sestavljajo štirje člani: Aleks Cavazza (bas, vokal), Timotej Poznič (kitara), Maks Rozman (bobnar) in Sinja Smokvina (vokal, klaviature). Ne boste verjeli, ampak Masaž deluje šele nekaj mesecev. Znani so predvsem po tem, da svoje poslušalce spodbujajo k temu, da se prepustijo frekvencam, ki masirajo uho. Od tod tudi ime skupine.

In kaj so dobili za nagrado od akademije UNITEDPOP? Kot smo že omenili na začetku, je tudi akademija United Pop podpornik tovrstnih glasbenih dogajanj. Zmagovalec Špil lige je prejel šestmesečno izobraževanje na področju glasbene produkcije in managementa. Predavatelji so seveda iz industrije, zato bo to še kako dobra odskočna deska za nadaljevanje glasbene poti.

Kaj sploh je Špil liga in kdo se lahko prijavi?

Špil Liga je glasbeno tekmovanje za vse nadobudne, mlade, srednješolske glasbene ustvarjalce. K sodelovanju so vabljeni vsi, tako solo izvajalci kot zasedbe, ki imajo vsaj dve avtorski skladbi in lahko izpeljejo 20 minutni koncert v živo. Špil liga je žanrsko neomejena. Več o pogojih prijave čekni na spletni strani.

P.S.: v Kino Šiški so nam prišepnili, da bojo kmalu odprli prijave za deveto sezono Špil lige. Menda še v poletnem času. Spremljaj jih na uradni strani.

Vas zanima vodenje dogodkov ali projektov? Vaš prvi korak k uspešni karieri je lahko ravno v naših učilnicah. Izvedite več o izobraževalnih programih za management in marketing ter postanite študent UNITEDPOP.

Post by unitedpop

Comments are closed.