Sporazum o piškotkih

Kaj je piškotek?

Piškotek je majhna podatkovna datoteka, ki jo spletno mesto pošlje v vaš računalnik ali drugo napravo in se ob obisku tega spletnega mesta shrani v trdi disk vašega računalnika.

Obstajajo različne vrste piškotkov, ki se uporabljajo za različne namene. Med njimi so omogočanje učinkovitega krmarjenja med različnimi stranmi spletnega mesta, pomnjenje nastavitev, ki ste jih podali, in pomoč pri ugotavljanju načinov za izboljšanje vaše splošne izkušnje s spletnim mestom. Drugi se uporabljajo za zagotavljanje oglaševanja, ki je bolj prilagojeno vašim interesom, ali za merjenje števila obiskov spletnega mesta in najbolj priljubljenih strani, ki jih uporabniki obiskujejo.

Na splošno obstajata dve različni vrsti piškotkov brskalnika: (i) sejni piškotki, ki so shranjeni v pomnilniku računalnika med uporabnikovo sejo brskanja in se samodejno izbrišejo z vašega računalnika, ko je brskalnik zaprt ali ko seja velja za končano; in (ii) trajni piškotki, ki so shranjeni v uporabnikovem računalniku in se ne izbrišejo, ko je brskalnik zaprt. Trajni piškotki se lahko uporabljajo za ohranjanje uporabniških nastavitev za določeno spletno mesto, kar omogoča uporabo teh nastavitev v prihodnjih sejah brskanja.

Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotki nam omogočajo, da prilagodimo vašo izkušnjo na spletnem mestu in kako najbolje zagotoviti boljše spletne storitve.

Poleg piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje našega spletnega mesta, uporabljamo tudi naslednje vrste piškotkov za izboljšanje našega spletnega mesta in storitev:

Funkcionalni piškotki – Izboljšajo vašo izkušnjo na našem spletnem mestu, vključno s pomnjenjem košarice in valute, hkrati pa omogočajo večkanalno izkušnjo v naših prodajnih mestih z uporabo orodij, kot sta Hubspot in Dotdigital.

Piškotki uspešnosti – pomagajo analizirati anonimne podatke o tem, kako se uporabniki gibljejo po spletnem mestu in kako z njim komunicirajo, ki jih zagotavljata Google Analytics in HotJar.

Ciljni ali oglaševalski piškotki – Te nastavljamo mi in tretje osebe, tretje osebe pa obveščajo o vaših navadah pri brskanju, tako da vam lahko prek oglasov Google Ads ponudijo oglaševanje, ki je za vas najbolj relevantno.

Piškotki za družbene medije – Te piškotke nastavi Facebook, da vam omogoči deljenje tega, kar ste počeli na spletnem mestu, z družbenimi mediji.

  • Souporaba podatkov iz piškotkov
  • Vaših osebnih podatkov ne bomo prodali ali posredovali tretjim osebam.
  • Kako lahko nadzorujete uporabo piškotkov?

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejema piškotke in vaša uporaba tega spletnega mesta pomeni vaše soglasje, da to spletno mesto nastavi piškotke v vaš računalnik ali drugo napravo.

V večini spletnih brskalnikov je mogoče piškotke onemogočiti. Če ne želite, da to spletno mesto nastavi piškotke v vašem računalniku ali drugi napravi, vam priporočamo, da ne uporabljate spletnega mesta in izbrišete morebitne že nameščene piškotke Stephen Webster ali pa spremenite nastavitve v spletnem brskalniku tako, da onemogočite piškotke. Ker pa vam piškotki omogočajo uporabo nekaterih bistvenih funkcij tega spletnega mesta, vam priporočamo, da jih pustite vklopljene.

Več o piškotkih

Če želite izvedeti več o piškotkih na splošno, jih poiščite v Googlu ali obiščite spletno stran allaboutcookies.org ali aboutcookies.org.uk.

Internetna oglaševalska industrija je pripravila vodnik o vedenjskem oglaševanju in spletni zasebnosti, ki ga najdete na naslovu . Vodnik vsebuje razlago samoregulativne sheme Urada za internetno oglaševanje, ki vam omogoča večji nadzor nad videnim oglaševanjem.