Trajnostna moda – 05.07.2021

Trajnostna moda

Na tokratnem fashion predavanju bomo spoznali, kaj sploh pomeni pojem „trajnostna moda“ in kako to izgleda v praksi.

Na tokratnem fashion predavanju bomo spoznali, kaj sploh pomeni pojem „trajnostna moda“ in kako to izgleda v praksi. Odgovorno ravnanje z oblačili nam bo predstavila Urška Cotič, ki se ukvarja s tekstilom in njegovo uporabo že vrsto let. Zadnji dve leti ustvarja pod imenom U.R.S.A. Concept, kjer sodeluje na raznih projektih, ki so povezani s tematiko trajnostne mode.

Pridruži se online dnevu odrtih vrat United Pop akademije!

 

Več o predavanju

 Na enournem online predavanju bomo spoznali pojem trajnostne mode, dobre prakse, projekte in možnosti, kako sam pri sebi začeti bolj odgovorno ravnati z oblačili ter kako pomagati lokalnim skupnostim, da začne razmišljati v tej smeri. Predstavila bo različne možnosti sodelovanja, kako se lahko v trajnostni koncept vključijo tudi posamezniki in se razvijajo v tej smeri.

 

Več o predavateljici

Predavateljice Urške Cotič se zadnje čase drži slogan: „Oblačila pripovedujejo zgodbe, ali jih poznate?“

Urška se je že v času študija začela zanimati za bolj trajnostne teme v povezavi s tekstilom in njegovo uporabo. Je študentka Tehnologij tekstilnega oblikovanja na Fakulteti za Strojništvo, Univerze v Mariboru. Kot prostovoljka in zunanja sodelavka izvaja delavnice recikliranja za otroke in odrasle. Med drugim tudi pireja izmenjevalnice oblačil in poučuje kako si lahko sami popravimo oblačila in začnemo bolj odgovorno ravnati z njimi. Zadnji dve leti ustvarja tudi spletni dnevnik pod imenom U.R.S.A. Concept in sodeluje na raznih projektih, ki so povezani s tematiko trajnostne mode.

 

Več o akademiji

United POP z več kot 30 let izkušenj in 23. lokacijami po svetu, pripravlja udeležence na kariero in delo v kreativnih industrijah. Zagotovi si kakovostno izobraževanje, ki je tesno povezano s praktičnimi izkušnjami in spoznaj izobraževalne možnosti v okviru POP akademije s sproščenim pogovorom z našimi predavatelji.

 

Prijava

Prijaviš se lahko na linku v tem Facebook eventu. Prijava je brezplačna in obvezna. Po prijavi boš na email prejel/a navodila o tem kako pristopiti do brezplačne delavnice. Na brezplačni delavnici boš imel/a tudi možnost izvedeti več o izobraževanju na United POP akademiji, programih ter kako postati United POP študent!

Te zanima moda? Tvoj prvi korak k uspešni karieri je lahko v naših učilnicah. Izvedi več o izobraževalnih programih za modo in postani študenti UNITED POP akademije.
Post by unitedpop

Comments are closed.