Uspeh našega študenta; Bruno Frantulin

16/02/2021

unitedpop

Novice

0

Britansko Kraljevsko fotografsko društvo je razglasilo zmagovalce prestižnega natečaja “Science Photographer of the Year 2020”.

V finalu in na razstavi je bila fotografija Mlečne steze nad izvirom Cetine, ki jo je posnel naš študent Bruno Fantulin.

Ta zavidanja vreden uspeh in izjemno fotografijo so posredovali tudi številni prestižni mediji, na primer Daily Mail, ki poleg fotografije z imenom “Skriti biser Hrvaške” piše:

• Fotografija prikazuje čudovit prizor nočnega neba v tej evropski državi. Ogledate si lahko lokalno cerkev Gospodovega vnebohoda, zgrajeno leta 1940 v vasi Cetina blizu izvira. Gre se za izvir reke Cetine, v ozadju pa je osupljiv pogled na Mlečno pot. Čeprav je naša galaksija spiralna, jo zaradi položaja Zemlje v njej vidimo “naravnost”.

Bruno je v svoji mladi karieri že dosegel velike dosežke, mi pa mu želimo še veliko nagrad in priznanj za njegovo delo in talent. Po tem uspehu skromno poudarja, da je zadovoljen z doseženim uspehom in vesel, da lahko Hrvaško promovira v svetu.

“Prvič sem se prijavil za znanstvenega fotografa leta in sem več kot zadovoljen s končnim rezultatom. Moja fotografija je bila uvrščena v ožji izbor za 80 fotografij in prispelo je več kot 1.200 prijav. Hrvaška ima res neverjetne lepote in naravo, ki jih moramo ohraniti. Med drugim je vedno več svetlobnega onesnaženja, ki takšne prizore onemogoča, fotografi pa morajo iskati zelo nedostopna mesta, da bi bili priča takšnim posnetkom na nebu. Seveda svetlobno onesnaženje močno vpliva na živalski svet in trend v svetu je zmanjšanje nočne osvetlitve. Upam, da bo ta trend dosegel tudi nas” – je dejal Bruno.

Več o natečaju “Science Photographer of the Year” in prispelih delih si preberite na spodnji povezavi:

Post by unitedpop

Comments are closed.